Doktor Hizmet Yükümlüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Doktor Hizmet Yükümlüleri
Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

İSTİNYE DEVLET HASTANESİ

İstinye devlet hastanesinde pratisyen hekim olarak çalışıyorum ve size yardımcı olmak istedim.
İstinyede nöbet sayısı sabit, bir nöbet üç gün ara şeklinde ayda 7 veya 8 nöbet tutuluyor.
Maaş
Ayın 15 inde maaş için 6.500, sabit ödeme 3.500 ortalama 10 bin diyebiliriz. Döner çok değişkenlik gösteriyor hiç verilmeyebilir veya hastanenin bütçesi varsa yapılan performansa göre döner verebilir. Eğer ortalamanın altında performans yapıldıysa döner zaten olmuyor, ortalamayı geçince de puana göre değişkenlik gösteriyor. Ben en çok döneri covid zamanı 5.500 TL olarak almıştım.
Sözleşme
Sözleşmeli kadroları dolu ve çok boşalacak gibi durmuyor.
Görevlendirme
Görevlendirme çok sık oluyor. Özellikle erkekler için Hakkari Suriye gibi yerlerde görevlendirme çıkabilir. Onun dışında evde sağlık, ilçe sağlık her yere görevlendirme olabilir. Genel atama ile gelen doktorların çoğu iki hafta sonra görevlendirmeye gidebilir bunu bilerek gelmeliler. Ayrıca covid servisi var ve oraya da pratisyenleri görevlendiriyorlar. Covid servisinde ki nöbet sistemi de bir nöbet üç gün ara şeklinde. Covid servisi covidin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte genelde acile göre daha rahat oluyor.
Kalacak yer
Hastane konum olarak çok güzel bir yerde, deniz manzarası çok güzel ama bölgedeki evler çok eski ve kiralar çok yüksek. Bunun için sahibinden.com dan güncel ev kiralarına bakılabilir. Ailesi istanbulda yaşamayan kişiler için burayı tercih etmek bence biraz maaliyetli olacaktır.
Doktor sayısı
Hastanedeki doktor sayısı genellikle her nöbette 3 doktor olacak şekilde. Kişi sayımız fazla olduğunda günde 5 doktor da olduk veya bazı zamanlar 2 ye de düştük. Ama ortalama olarak 3 diyebiliriz. Bu yüzden yoğun hasta bakılsa bile boş vakit olabiliyor.
Hasta sayısı
Günde yoğunluğa göre 450-850 hasta diyebilirim. Her nöbet en az 150 hasta görülür.
Acil uzmanı yok. Akşamları icapçı olmuyor acile bakan dahiliye, cerrahi ve yoğun bakım-mavikod nöbetçileri oluyor. Nöbetçi dahiliye doktorları( dahiliye, pediatri, cildiye, psikiyatri, göğüs ) Cerrahi doktorları( göz, üroloji, kbb, ortopedi, kadın doğum ) Mavikod ekibi ve yoğun bakım ( anestezi, kardiyoloji, nöroloji, genel cerrahi, göğüs cerrahisi) oluşuyor. Yani bir nöbette dahiliye nöbetçi doktoru cildiyeci ve cerrahi doktoru göz doktoru olabilir. Sevkleri nöbetçi uzman hekimler yapıyor. Miyokart infarktüs gibi acil durumlar çok hızlı sevk olabilirken akut pankreatit için saatlerce bekleyebiliyor. Küçük bir hastane o yüzden herkes birbirini tanır eder, hastane çalışanlarının ricaları bitmez. Acili çok küçük sarı kırmızı alan ve enjeksiyonların hepsi bir yerde yapılıyor. İstanbul’daki çoğu hastaneye göre rahat eğitim araştırma yoğunluğu yok. Sütür sonda ng gibi işlemleri genellikle hemşireler yapıyor.
Genel olarak şöyle diyebilirim, tus veya dil çalışmak için rahat bi yer ama para konusunda sizi tatmin etmeyebilir.